De gebroken psyche - en de saboteur!

Gepost door Bärbel op 6 Dec '12 om 00:28
We begonnen het verhaal bij de schaduwkant van onze samenleving. Dit in verband met de recente gevallen van seksueel misbruik in de Jeugdzorg, de pesterij van de Twentse jongen Tim en het zinloos geweld tegen een grensrechter op het voetbalveld. De vraag was wat een ieder hieraan kan doen - concreet op zijn eigen terrein? De eigen schaduw ontmoeten, was het voorstel. Dat is niet makkelijk. Het roept angst en weerstand op. Begrijpelijk! Dus de zaak en de saboteur langzaam en met li..

Lees verder..
1 reactie | Reageer zelf

Stel je wilt je schaduwkant ontmoeten ...

Gepost door Bärbel op 27 Nov '12 om 00:33
… wees dan goed voorbereid.  Een geschikte uitrusting - met kaart, zuurstof-fles en duikpak - is handig. Het schaduwmonster zit namelijk diep verstopt op de grond van je zielezee. Ver weg van het zonlicht en van je bewustzijn.Hoe kwam het op de zeebodem terecht ? Daarvoor moeten wij het hebben over de psyche. Oeps, psyche? Ik leg het uit.Onze psyche is het geheel van ons denken, voelen, willen en handelen. Onze psychische structuur ontwikkelt zich voortdurend..

Lees verder..
0 reacties | Reageer zelf

HELP, waar zit de lichtknop? Hoe krijg ik de schaduw weg?

Gepost door Bärbel op 6 Nov '12 om 12:46
Opnieuw zijn wij geschrokken van de donkere kant van onze samenleving. Het rapport-Samson heeft het onthult: weer een groot aantal kinderen dat niet beschermd werd tegen langdurig seksueel misbruik. Dit keer in de Jeugdzorg. De commissie-Samson belicht de schaduwkant van onze samenleving - wegkijken bij seksueel misbruik. Men wist van het misbruik, sinds 1945. Maar niets werd ondernomen. 800 Slachtoffers hebben zich tot nu toe gemeld. Met verbijstering en onbegrip horen wij dit alle..

Lees verder..
0 reacties | Reageer zelf

Seksueel misbruik - een vorm van minachting van de vrouwelijke kwaliteiten van de mens?

Gepost door Bärbel op 25 May '12 om 18:22
Waarom maak ik seksueel misbruik tot onderwerp van een weblog? Seksueel misbruik is zeker geen thema om je zo maar mee te vermaken. Wel worden wij door alle onthullingen die nu in de media te lezen of te horen zijn, wakker geschud en uitgedaagd om er wel aandacht aan te besteden. Het wordt duidelijk dat deze vorm van relationeel geweld een schaduwkant van onze samenleving is, weggestopt in een donkere hoek. Wij kijken er niet graag na. Het roept pijn-, onmachts- en woedegevoelens op, iets w..

Lees verder..
0 reacties | Reageer zelf

2012 - 2019 © LadyBird Counselling | Design & script © Teejo.nl